Hertmerweg 45

7625RH Zenderen
€ 1.295.000,00 k.k.

Kenmerken

Status: Te koop
Type object: vrijstaande woning
Woonoppervlakte: 294 m2
Inhoud: 1011 m3
Perceeloppervlakte: 14065 m2
Bouwjaar: 2006
Bijzonderheden: Landhuis
Energie label: A

Omschrijving

Bijzonder fraai landhuis volledig gebouwd in klassieke stijl (oa kruisverband gemetseld met knipvoegen en zandstenen trasramen rondom), maar van alle moderne gemakken (vloerverwarming, volledige isolatie, etc.) voorzien. Het beste van beide werelden. Zo kom je ze niet vaak tegen. Geniet vanuit de luie stoel van een panoramisch uitzicht op je eigen landschapspark, waar eenden, hazen, konijnen en reeën slechts enkele voorbeelden zijn van het natuurschoon dat dagelijks je woonkamer in komt.

Het landhuis ligt aan de rand van de Zenderense Esch in een prachtige en bosrijke omgeving tussen het landgoed Weleveld en het landgoed Twickel (De Groen Poort) en is te bereiken via een eigen oprijlaan met brug. Naast het landhuis staat een bijgebouw in dezelfde stijl met een overdekte parkruimte voor twee auto's en een ingewikkelde garage-/hobby-/klusruimte. Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 1,4 hectare, bestaande uit onder meer een erf, boomgaard en tuin die overgaat in een landschapspark.

 

Indeling:
-Begane grond: hal/entree met vide en garderobehoek, trapopgang, kantoor-/werkruimte, toiletruimte met wc, fonteintje en urinoir, woonkamer met open marmeren schouw en eetkamer, woonkeuken uitgevoerd in een landelijke stijl welke toegang biedt tot het terras, slaapkamer met inloopkast, badkamer met oa wastafelmeubel, douchehoek, ligbad, toilet en bidet. Bijkeuken/ Zij entree met inloopkast en vaste kast.

-1e verdieping: overloop, 4 slaapkamers waarvan 1 geschikt is voor meerdere doeleinden zoals een extra slaapkamer of als woonkamer/keuken. Inloopkast met oa een opstelplaats cv-ketel. Toiletruimte met wc en fonteintje, 2e badkamer met wastafel, douchehoek en hoekbad.

-2e verdieping: via vlizotrap naar bergzolder (ca. 11m²).

 

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 294 m² / Kaveloppervlakte 14.065 m² / Inhoud 1.000 m³;
- Begane grond en 1e verdieping vloerverwarming / Volledig geïsoleerd;
- garage/berging met carport/overkapping voor 2 auto's;
- Eigen erf voor meerdere auto's en boomgaard van halfstam van oude fruitrassen;
- Landelijk gelegen nabij Borne, Almelo, Hengelo met alle voorzieningen nabij.

 

Het landhuis bevindt zich aan de rand van de bebouwde kom en het landschapspark bevindt zich grotendeels in het buitengebied van Zenderen. Zenderen is een kerkdorp gunstig gelegen nabij Borne/Hengelo en Almelo.

Het park grenzend aan de woning vormt mede de Groene Poort, een groene zone die een aaneengesloten deurgang biedt tussen de waardevolle landgoederen Twickel en Weleveld om de aanwezige landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische elementen te behouden. Over de Kipbeek liggen 3 bruggen in het landschapspark. Verder is de grond, die zich in de loop der tijd over de oorspronkelijke deklaag heeft gevormd, deels afgegraven tot op het niveau van weleer. Onderzoek heeft uitgewezen dat oeroude zaden die zich nog altijd in de grond bevinden mogelijk weer tot groei en bloei komen.

 

Voor video en meer foto's, laat u verassen op Funda.

 

Wij hebben u van harte nodig om deze mooie woning van binnen te bezichtigen.
Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.
Wij staan ​​voor u klaar!

Geen locatie beschikbaar